Сугестопедагог по английски език

Радмила Христова

Казва се Радмила, но по-често отговаря на името Робин Спрингблосъм. Занимавала се е с много неща, но най-големите й страсти си остават писането и преподаването. Завършила е английска филология в Пловдивски университет. Но най-скъпоценният ключ към познанието, който е получила, е обучението по метода сугестопедия, което преминава при Ангелина Караславова през 2014 г. Към него добавя и сертификата CELTA през 2016 г. от Университета в Кеймбридж.

Самата тя споделя:

„След като завърших английска филология в Пловдивски университет, ентусиазирано влязох в редиците на обучението по английски за деца. Но системата на образование тогава не ме очарова. Тъй като не се чувствах полезна, се отправих в друга насока – писането и работата в различни медии. Няколко години по-късно обаче, моите собствени деца попаднаха в същата тази система и започнаха на свой ред да страдат от кризата там. Тогава реших, че е дошъл моментът да се върна към преподаването, за да стана част от добрия пример. Тази крачка бе окрилена от вдъхновяващата ми среща със сугестопедията.

Сега, след петгодишен опит в работата с възрастни и деца и смайващия ефект на този вълшебен метод, разбрах, че искам да бъда част от красивото начало на децата в училище и окриляващото завръщане на порасналите деца към ученето с любопитство и вдъхновение.“