Често отговаряме на тези въпроси

Зная на какво езиково ниво съм. Защо е необходимо да провеждам събеседване с преподавател?

Ученето, освен интелектуален, е цялостен психологически процес. Личният контакт с преподавателя е началото му. Важно е да усетите атмосферата и преподавателя, който ще Ви въведе в това, което Ви очаква. Важно е да усетите дали това е „Вашето нещо и Вашият човек“. Преподавателят ще проведе с Вас и разговор на езика, който сте избрали да изучавате, както и ще Ви помоли да направите писмен тест, резултатите от който ще бъдат отправна точка за измерване на ръста на промяна на уменията Ви в края на курса. Важно е, също така, да бъдете в група подходяща за Вашето ниво, към която преподавателят ще Ви насочи след събеседването. Ние високо ценим както Вашето, така и нашето време.

При всички ли работи сугестопедията?

Разбира се. Но не еднакво. Всеки човек е уникален и идва в курса с различни знания и най-вече различни нагласи за учене. При някои хора бариерите са много високи – очакванията към себе си, самокритичността, сравняването с другите участници в курса. Скоростта на натрупване и отключване на новите знания също е различна при различните хора. Важно е човек да се отпусне в хода на процеса.

 Курс в режим всеки ден е голям ангажимент за работещи хора. Няма ли други възможности?

За да има максимален ефект, ако сте начинаещ/а, е необходимо натрупване, затова курсовете са всеки работен ден. При следващите нива вече има формати два или три пъти в седмицата, тъй като хората вече имат стабилна основа, над която да надграждат. Също така има и разговорен формат веднъж седмично за поддържане на нивото.

Казвате, че няма домашни. Това значи ли, че не бива да се занимавам допълнително в къщи?

Всичко, което правите с радост и желание, е чудесно. Няма ограничения.  Не бива само да се преуморявате.

Колко са големи групите?

Максималният брой курсисти определен от проф. д-р Лозанов е 12, поради което групите ни не надвишават този брой. Групи под шестима са вече „полуиндивидуално“ обучение.

Какъв е възрастовият състав на групите? Вече съм на години и ще се притеснявам да уча с хора по-млади от децата ми.

Сугестопедичните курсове са подходящи за хора на всякаква възраст. Понякога възрастовият диапазон е доста голям и това по никакъв начин не пречи на атмосферата и на процеса; напротив – стимулиращо и обогатяващо е. Създава се прекрасна връзка между поколенията.

Не съм много артистичен и определено не мога да пея. Може би този курс не е за мен?

Свободен сте да участвате или не във всяка една дейност. Освен това няма оценки по пеене. Пеем силно подкрепени от оригиналното изпълнение и практиката показва, че пеенето под душа, в колата и в караоке бар се превръща в практика и продължава дълго след края на курса.

Какво трябва да си нося за първия ден на курса?

Молим всички курсисти да си носят пантофи или чехли, за да могат фактически и символично да оставят ежедневието на прага. Друго не е необходимо, освен усмивка, разбира се.